Nyitókép: AP Photo/Peter Dejong

 

Az amszterdami klímamenet során Greta Thunberg népirtással vádolta Izraelt, és konfliktust okozott a színpadon. Az eredetileg éghajlati témájú tüntetés vasárnap részben politikai jellegűvé vált Amszterdamban, ami jó néhány tüntetőt feldühített.

 

A hagyományos fekete-fehér palesztin kendőt viselő Greta azt mondta, hogy a klímamozgalomnak „meg kellene hallgatnia az elnyomottak, valamint a szabadságért és igazságosságért küzdők hangját”. Thunberg egy palesztin férfit és egy afgán nőt hívott a színpadra, akikkel közösen népirtással vádolta meg Izraelt.

 

A beszédet egy feldühödött tüntető szakította félbe, aki közvetlenül odament az aktivistához, megragadta a mikrofonját, és azt mondta: „klímatüntetés miatt jöttem ide, nem politikai véleménynyilvánításért”, majd a férfit levitték a színpadról.

 hirdetes_300x300  

 

Greta azonban nem adta fel, és a férfi színpadról való levezetése után tovább skandálta: „Egy megszállt országban nincs éghajlati igazságosság.”

 

A Reuters szerint a rendőrség 70 000 főre becsülte a részvételt, míg a szervezők 85 000 főre, hozzátéve, hogy ez volt az ország történetének legnagyobb klímatüntetése.

 

 

Štandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!