Nyitókép: AP Photo/Ohad Zwigenberg

 

A Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet fegyveres szárnya hétfőn a katari közvetítőkkel közölte, hogy hajlandó mintegy 70 túszt – nőket és gyerekeket – szabadon engedni ötnapos tűzszünetért cserébe.

 

„A múlt héten a katari testvérek erőfeszítéseket tettek az ellenséges foglyok közül a nők és gyerekek szabadon engedéséért, cserébe 200 palesztin gyerek és 75 nő elengedéséért, akiket az ellenség tart őrizetben” – ismertette Abu Ubajda, a szervezet fegyveres ágának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádoknak a szóvivője a szervezet Telegram-oldalán.

 

„A tűzszünetnek teljes fegyvernyugvást kell magában foglalnia és engedni kell a humanitárius segélyek eljutását szerte a Gázai övezetben” – jelentette ki Ubajda, aki mindemellett azzal vádolta Izraelt, hogy próbálja „elodázni és elkerülni” az egyezséget.

 hirdetes_300x300  

 

A Gázái övezetet uraló Hamász iszlamista terrorcsoport fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, mintegy 1200 embert meggyilkoltak, háromezret megsebesítettek, 240 túszt elhurcoltak.

 

Izrael válaszul katonai műveletet indított a Hamász eltörlésére. A legfrissebb értesülések szerint 11 240-re növekedett a halálos áldozatok száma az izraeli erők ostromolta palesztin területen.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!