Nyitókép forrása: reuters

 

A finn legfelsőbb bíróság felmentette Paivi Rasanen finn képviselőt az ellene felhozott vádak alól. A volt finn belügyminisztert kisebbség elleni gyűlöletkeltéssel és uszítással vádolták meg pusztán azért, mert egy Twitter-bejegyzésben korábban Pál apostol szavait idézve az ellenkező neműek házassági intézményének kizárólagossága mellett érvelt.

 

Paivi Rasanen ellen soha korábban nem látott mértékű progresszív gyűlöletkampány, majd koncepciós per indult. A kerületi bíróság első fokon felmentette, az államügyész azonban fellebbezett. A finn fellebviteli bíróság azonban most jogerőssé tette a felmentő ítéletet. A kereszténydemokrata politikusnő Istennek adott hálát a bírósági döntésért.

 

Az ötgyermekes édesanya azután került a sajtó és a liberális hisztéria célkeresztjébe, hogy 2021-ben bírálta a finn evangélikus egyházat, amiért teret enged az LMBTQ-propagandának és támogatja a helsinki Pride Parade-ot. Ezen kívül a hagyományos családmodell mellett érvelve, a Bibliát idézve arról beszélt, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége.

 

 hirdetes_810x300  

Legendás Twitter-bejegyzésének törlésére többször is felszólították a rendőrségi eljárás során, azt ígérve neki, hogy így elkerülheti a jogi meghurcolást, ám ő nem volt hajlandó meghátrálni.

 

Körkép.sk, hetek

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.