Nyitókép: AP photo

 

Egyre több nagy hirdető fejezi be a hirdetést az X közösségi oldalon. Ennek oka a fasiszta és antiszemita posztok. Ráadásul a hálózat vezetője, Elon Musk egy antiszemita összeesküvés-elméletet támogatott, amiért a Fehér Ház is bírálta. A szakértők szerint Musk kijelentései más cégeinek is károkat okozhat, például a Teslának.

 

A médiajelentések szerint pénteken olyan cégek állították le az X-en való hirdetést, mint az Apple, a Disney, a Paramount, a Comcast és a Warner Group. A Lionsgate filmstúdió szintén megerősítette, hogy felfüggesztette a hirdetéseket ezen a platformon.

 

Az IBM számítástechnikai óriáscég szintén leállította a reklámokat az X-en, ahol a New York Times amerikai lap szerint 1 millió dollárt (919,8 millió eurót) akart elkölteni ebben a negyedévben. Az IBM azzal indokolta döntését, hogy a cég hirdetései náci és antiszemita posztokkal jelentek meg az X-en.

 hirdetes_810x300  

 

A Media Matters for America szervezet kimutatta, hogy az IBM, az Apple és az Oracle szoftvercsoport hirdetései Adolf Hitlerről és a nemzetiszocialisták ideológiájáról pozitív kijelentéseket tartalmazó posztok társaságában jelentek meg az X-en.

 

Pénteken az Európai Bizottság is bejelentette, hogy az X-en egyelőre nem helyeznek el hirdetéseket. Ezt a félretájékoztatás és a gyűlöletbeszéd riasztó növekedésével indokolta.

 

Pénteken a Fehér Ház nyilvánosan is elítélte Muskot az antiszemitizmus és a gyűlölet „gusztustalan népszerűsítése” miatt. A Fehér Ház Musk azon hozzászólására reagált, amelyben támogatott egy összeesküvés-elméletet.

 

A megosztó milliárdos az X-en megjelent antiszemita bejegyzésére válaszolva ezt írta: „Megmondtátok az igazat”. Az eredeti poszt azt állította, hogy a zsidó közösség tagjai gyűlöletet szítanak a fehérek ellen. Musk később hozzátette, hogy „bizonyos csoportokra” utalt, például a Rágalmazásellenes Liga (ADL) zsidó szervezetre, amely „de facto fehér és ázsiai rasszizmust” terjesztet. Más nyilatkozataiban Musk megismételte, hogy szerinte probléma van a fehér emberek elleni rasszizmussal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!