Nyitókép: REUTERS/Jon Nazca

 

A spanyol szupermarketek úgy döntöttek, hogy növelik az étolajok biztonságát, hogy megvédjék őket a tolvajoktól. A világon a legtöbb olívaolajat teremelő Spanyolországban emelkedik az olaj ára, és a mediterrán konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga egyre inkább a tolvajok célpontjává válik.

 

A Reuters ügynökség megjegyzi, hogy a spanyolok már lakattal ellátott fémlánccal védik az étolajokat a szupermarketekben. Egy liter extra szűz olívaolaj ára 14,5 euróra emelkedett.

 

„A bolti lopások számának nagy növekedését tapasztaljuk” – idézte az ügynökség Ruben Navarrót, az Andalúziában 30 üzletet üzemeltető Tu Super Suma üzletlánc vezetőjét. „Az olívaolaj tökéletes termék lett a lopáshoz” – tette hozzá Navarro.

 hirdetes_300x300  

 

Az árak növekedését az elmúlt két év szárazsága okozta, amely különösen Dél-Spanyolországot érintette. Az olajbogyó termése a szárazság miatt elmaradt a szokásosnál. Ruben Navarro azt állítja, hogy a szervezett bandák olajat lopnak viszonteladás céljából.

 

Azt is leszögezte, hogy bár az olajat lakattal ellátott lánccal reteszelni egy őrült extrém intézkedés, a gyakorlatban ez működik. Más kereskedők öntapadó védőcímkéket helyeznek el az olajpalackokon.

 

A spanyolok hagyományosan nagy mennyiségben vásárolják az olívaolajat főzéshez. Az elmúlt hónapokban közvetlenül a sajtolóüzemből származó olajlopásokról számoltak be az országban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!