Nyitókép: AP Photo/Rodrigo Abd

 

Kedden az újonnan megválasztott argentin elnök, Javier Milei telefonon beszélt honfitársával, Ferenc pápával, akit korábban „imbecilisnek” nevezett.

 

„Örömmel jelentjük be, hogy Őszentsége Ferenc pápa beszélt leendő elnökünkkel, hogy gratuláljon neki, és egységet és előrehaladást kívánjon országunknak“ – áll Milei hivatalának közleményében. Reményét fejezte ki, hogy a pápa hamarosan Argentínába látogat.

 

A Vatikán kedden megerősítette, hogy Ferenc telefonon beszélt az újonnan megválasztott argentin elnökkel. A beszélgetés témáját és azt, hogy ki kezdeményezte a hívást, nem részletezték.

 hirdetes_810x300  

 

A szélsőjobboldali közgazdász és egykori tévékommentátor a múltban többször is szóban támadta a pápát, mielőtt bejelentette jelöltségét az elnöki posztra, és „a társadalmi igazságosságot védő imbecilisnak” vagy „a gonosz földi képviselőjének” nevezte a pápát – emlékeztet a Reuters.

 

Szeptemberben Buenos Airesben, Ferenc szülővárosában a szegény környékről származó papok szentmisét szerveztek a pápa védelmében, amelyen elítélték Milei szóbeli támadásait a katolikus egyház feje ellen.

 

A La Nación argentin lap forrásaira hivatkozva azt írta, hogy a telefonhívás nyolc percig tartott, és a pápa kezdeményezte.

 

Ferenc pápa 2013 óta több mint 40 apostoli utat tett meg, de még nem járt Argentínában – írja a Reuters.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!