Nyitókép forrása: Ukrajinszka Pravda

 

Az ukrán elnöki iroda delegációt küld az Egyesült Államokba, kifejezetten azokba az amerikai államokba, ahol rendszerint a republikánusok győznek a választásokon. A cél hivatalosan jó kapcsolatokat kialakítani a republikánus politikusokkal arra az esetre, ha Donald Trump nyerné meg az amerikai elnökválasztásokat 2024-ben. Nem mellesleg, Washingtonban a republikánus kongresszusi képviselők akadályozzák az Ukrajnának szánt 60 milliárdos támogatási keret jóváhagyását.

 

A delegáció tagjai között parlamenti képviselők és gyerekek is vannak, így nyilvánvaló mediális nyomást akadnak gyakorolni a republikánusokra.

 

Az ukrán elnöki iroda hivatalos közlése szerint a delegáció tájékoztatni fogja az amerikaiakat az ukrajnai helyzetről és „Ukrajna támogatásának fenntartása” mellett fognak érvelni.

 

 hirdetes_810x300  

Az egyik republikánus kongresszusi képviselő a sajtónak nyilatkozva jelezte, hogy nekik vannak elvárásaik Ukrajna felé, és azt várják a delegációtól, hogy „stratégiát mutasson be a háború folytatása kapcsán, a katonai műveletekről is beszámoljon, és természetesen egységes és világos terv bemutatását várják el, amelyet a politikai és katonai vezetés is támogat”. 

 

Ez utóbbi nem lesz éppen egyszerű (valószínűleg ezért is került be a republikánus politikusok elvárásai közé), mivel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Valerij Zaluzsnij vezérkrai főnök között igen feszültté vált a viszont. A politikai vezetés számos magasrangú katonatisztet váltott le az elmúlt hetekben, Zaluzsnij asszisztense pedig merénylet-gyanús körülmények között életét vesztette.

 

Körkép.sk, Ukrajinszka Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!