Nyitókép: sita/AP Photo/Stephanie Scarbrough

 

Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége a brit Economistnak nyilatkozva elárulta, nem szeretné ha férje a jövőben ismét elnök lenne.

 

Az ukrán first lady meggyőződése, hogy férjével közösen valami újat kellene találniuk az életben. Hozzátette, hogy mind a ketten eléggé alkotó szelleműek ahhoz, hogy kitaláljanak valamilyen érdekes tevékenységet.

 

Arról, hogy miként látja jövőjüket a háború után, Zelenszka elmondta, hogy családjuk ismét együtt lesz, együtt fognak élni férjével és gyermekeikkel.

 

 hirdetes_810x300  

„Elmegyünk valahova kirándulni, nem tudom hova, de csoportban, mind a négyen. Ez a nyaralás hosszú lesz – egy egész hónap. Csak utána fogunk azon gondolkodni, hogy mit csinálunk tovább, ő és én”

 

Zelenszkij még októberben azt mondta, hogy kész ismét jelöltetni magát az elnöki tisztségre, ha a választásokra a háború idején kerül sor. Ha viszont a háborúnak vége lesz, nem fog ismét indulni.

 

Zelenszkijt 2019-ben választották meg elnöknek, a következő választásokat 2024 tavaszán kellene tartani, az ukrán elnök azonban november elején bejelentette, hogy most nem megfelelő az idő a választásokra.

 

„El kell ismernünk, hogy most a védelem ideje van, a harc ideje, amitől az államunk és az emberek sorsa függ” – magyarázta.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!