Nyitókép: mandiner.hu
A Kreml propagandistái az állami televízióban azt javasolták, hogy az orosz hatóságok hozzanak létre egy új birodalmat Európában – közölte a Newsweek. Az állami televízió egy műsorában fölvetették „Ausztria–Magyarország”, a régi birodalom visszaállítását.

„Győzelmünk után a jövő Európáját hozzuk létre majd. Azt mondjuk: itt van Ausztria, amely látszólag semleges, Szlovákia, amely kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna közelében, és úgy látja, jobb, ha nem segíti Kijevet. Itt van a hasonlóképpen gondolkodó Magyarország; aztán ott van a volt Jugoszlávia egész területe, Szerbia, s így tovább”

 

– hangzott el az orosz állami tévében, a Rosszija 1-en.

 

„Élesszük fel a nagy Ausztria–Magyarországot!”

 

Vlagyimir Szolovjov, ismert orosz médiaszemélyiség azt javasolta, hogy Közép-Európában hozzanak létre egy új birodalmat.

 hirdetes_300x300  

 

Az orosz televízió műsorának Közép-Európával foglalkozó részletét Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója tette közzé az X-en, a korábbi Twitteren. A műsorról a Newsweek című lap online oldala számolt be.

 

 

„Csináljunk egy semleges területet ebből a Közép-Európából, ami egyébként nagyon jó hely, csináljunk egy osztrák–magyar területet”

 

– vetette föl a műsor egyik vendége az egykori Osztrák–Magyar Monarchiára utalva.

 

„Már vártam, hogy valaki ezt mondja” – reagált Szolovjov vendége felvetésére. „Élesszük fel a nagy Ausztria–Magyarországot Lengyelországtól a Földközi-tengerig, a Balkánig” – reagált a vendég, hozzátéve, hogy Oroszország „nem támadná meg” ezen országokat. Hawaiig meg sem állnának

 

Szolovjov hozzátette:

 

„Még a saját kontingensünket is odaállítjuk, hogy senki ne támadja meg őket”

 

– jelezve, hogy orosz okkupáció kíséretében „nagylelkűsködnének.”

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.