Nyitókép: via ndr.de

 

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter hétfőn Izraelbe látogatott, ahol kijelentette, hogy az Egyesült Államok továbbra is fegyverrel fogja támogatni Izraelt a Hamász elleni háborúban. Emellett több humanitárius segélyt ígért a palesztin civilek számára. Figyelmeztette továbbá Iránt, hogy hagyjon fel a jemeni huti lázadók támogatásával, akik hajókat támadnak a Vörös-tengeren.

 

Austin megerősítette, hogy Washington Izrael „legnagyobb barátja”, és „továbbra is ellátja fegyverekkel, létfontosságú lőszerrel, taktikai járművekkel és légvédelmi rendszerekkel”. Az amerikai külügyminiszter hozzátette, hogy látogatásának „nem célja, hogy diktálja a háború menetrendjét vagy feltételeit”.

 

A Közel-Keleten egyre nő a félelem, hogy a háború átterjedhet az egész térségre. Az Irán által támogatott jemeni huti lázadók ugyanis a Hamásszal szolidaritást vállalva kereskedelmi hajókat támadnak a Vörös-tengeren. A támadások már most komolyan megzavarták a világkereskedelmet, felhajtották az olajárakat, és többek között BP energiaipari óriáscég kénytelen felfüggeszteni a Szuezi-csatornához vezető fő hajózási útvonal használatát.

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!