Nyitókép forrása: X/elirozic via AP

 

Tomáš Gawron cseh ügyvéd mindössze egy nappal a prágai Károly Egyetem Filozófiai Karán lejátszódó, 14 halálos áldozatot és két tucat sebesültet követelő lövöldözés előtt figyelmeztetett arra, hogy tömeggyilkosságra kerülhet sor Prágában – közölte a TVnoviny a TN.cz-re hivatkozva.

 

Gawron a cseh Belügyminisztériumnál dolgozik, fegyvertartási jogra szakosodott ügyvédként. Mikor értesült a Klánovické-i erdőben történt kettős gyilkosságról, megkongatta a vészharangot. Egy nappal a mészárlás előtt figyelmeztetett:

 

„A Klánovické-i gyilkos szabadlábon van. Ezzel kapcsolatban helyénvaló volna visszaemlékezni az úgynevezett ‘erdei gyilkosra’, egy volt rendőrre, aki 2005-ben egy erdőben találomra megölt három embert”

 

írta Gawron a Zbrojnice.com portálon.

 hirdetes_300x300  

 

„Az akkori eset ugyanis felkészülés volt egy tömeggyilkosságra, amit az elkövető a prágai metróban akart véghezvinni”

 

fogalmazott.

 

A rendőrség azóta megerősítette, hogy a prágai egyetemi lövöldözés elkövetője, egy 24 éves diák, előző nap meggyilkolt egy 32 éves férfit és kéthónapos kislányát a Klánovické-i erdőben. A rendőrség a diák otthonának átvizsgálásakor megtalálta azt a fegyvert is, amellyel az erdőbeli gyilkosságokat elkövette.

 

TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!