Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Bilal Hussein/A kép illusztráció, egy libanoni palesztinpárti tüntetés résztvevőit ábrázolja. 

 

New Yorkban palesztinpárti tüntetők zárták le a World Trade Center bejáratát helyi idő szerint csütörtök kora este.

 

A helyszíni felvételek szerint több száz demonstráló jelent meg zászlókkal az épületnél az „Árasszuk el New York városát Palesztináért” címmel meghirdetett esemény keretében. A tüntetők az Izrael és a Hamász közötti háború végét, a palesztinok jogainak kiterjesztését követelték azon a helyen, ahol a World Trade Center korábbi felhőkarcolói 2001. szeptember 11-én merényletek következtében omlottak össze.

 

Palesztinpárti demonstrálók szerdán lezárták a New York-i John Fitzgerald Kennedy-repülőtérre vezető autóutat, valamint a Los Angeles nemzetközi repülőterére bejutást is élőlánccal akadályozták.

 

 hirdetes_300x300  

Az aktivisták a hatóságok kiérkezéséig akasztották meg az autóforgalmat, több utast arra kényszerítve, hogy gyalog induljon el a terminálok felé.

 

A tüntetők közül a rendőrök több mint hatvan embert tartóztattak le a két amerikai nagyvárosban szerdán.

 

New Yorkban karácsonykor is többeket őrizetbe vettek azok közül, akik a palesztinok mellett és Izrael ellen tüntettek az ünneplő tömegben, majd dulakodásban vettek részt.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!