Nyitókép forrása: x

 

Az oroszok sem tanultak minden hibájukból. Egy mostanában napvilágra került felvétel bizonyítja, hogy ugyanazokat a baklövéseket még most is elkövetik, amit korábban, vagy amit az ukránok is a nyári ellentámadásuk során: páncélos egységeik érthetetlen okból ész nélkül rohantak neki egy aknamezőnek és súlyos árat fizettek érte.

 

A felvétel csütörtökön került fel az X-re az ukrán 30. gépesített dandár jóvoltából. A kétperces drónfelvétel megörökítette, ahogy egy orosz páncélos egység az erdőből egy tisztásra ér. Az ott látható, korábban elpusztult orosz tankok bizonyítják, hogy a terület el van aknásítva. Ennek ellenére megpróbálta átvágni rajta.

 

Az első akna felrobbanásában egy tank megsemmisült, majd az ukránok tüzet nyitottak rájuk. A katonák kimenekülnek a tankokból és fedezékbe húzódnak. A tankok megpróbálnak visszavonulni, ám manőverben további három tank fut aknára és semmisül meg.

 

 hirdetes_810x300  

A megölt és sebesült orosz katonák száma nem ismert.

 

A felvétel közzétevői nem tüntették fel, hol készült a videó, egyes források szerint azonban úgy saccolják, hogy az ütközetre a múlt heti, Szinkivka falu elleni orosz támadás során került sor, tíz kilométerre a stratégiai fontosságú Kupjanszk városától.

 

A liberális mainstream kedvenc nyugati „elemzői” a felvételben az orosz parancsnokok ostobaságának bizonyítékát látják. Más kérdés, hogy a tavalyi nyári ellentámadás során az ukránok is kerültek hasonló helyzetbe, nem is egyszer, sőt, olyan is megtörtént, hogy egy ukrán tank, amely csodával határos módon átjutott az orosz védvonal külső aknamezősávján, ész nélkül belehajtott a tankcsapda-árokba – ami szintén látható volt.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.