Nyitókép forrása: PAP/Wojtek Jargiło

 

Annak ellenére, hogy az elmúlt napokban csökkent a várakozási idő és a kamionsor az ukrán-lengyel határon, ez gyorsan meg is változhat. A lengyel gazdák és fuvarozók csütörtökön újra blokád alá vették a medykai határátkelőt, és csak a teherforgalomból csak a humanitárius segélyeket engedik át. Az ok: a Donald Tusk féle lengyel kormány nem adott semmilyen garanciát arra, hogy teljesíti a gazdák követeléseit.

 

A lengyel gazdák az olcsó ukrán gabona dömpingje és a vele kapcsolat uniós döntés miatt tüntetnek, a fuvarozók pedig november óta azért blokkolják az ukrán teherforgalmat, mert az EU döntése miatt az olcsó ukrán fuvarozók a csőd szélére sodorták a lengyel szállítmányozócégek jelentős részét. Mivel Lengyelországban brüsszelpárti kormány alakult nemrég, a tüntetők céljainak elérése erősen kétséges.

 

Czesłaq Siekierski lengyel mezőgazdasági miniszter erősen megkésve, csütörtökön jelentette be, hogy Lengyelország nem nyitja meg kapuit az ukrán gabona előtt, és az importtilalmat ezentúl „meghatározatlan” időre vezették be, vagyis visszavonásig érvényben marad. Sokat elárul azonban, hogy Siekierski szerint a gazdáknak is figyelembe kell vennie a hatályos uniós szabályokat. És itt van a probléma.

 

 hirdetes_300x300  

Lengyelország, Szlovákia és Magyarország az uniós szabályokkal ellentétben tartja fenn az ukrán gabonaimport tilalmát, és csak a tranzitot engedélyezi. Ám ez is problémákat okoz. Míg a nyugati sajtó azt állítja, hogy az ukrán gabonát az európai kikötőkbe akarja eljuttatni az EU, hogy onnan a szegény harmadik világbeli országokba lehessen szállítani a terményeket, valójában az olcsó, és uniós szabványokat meg sem közelítő ukrán gabona elárasztja egész Európát. És kiszorítja az európai piacról a lengyel, szlovák és magyar gabonát. A probléma tehát a lengyel importtilalom fenntartásával még nem oldódott meg.

 

A szlovák agrárium például kibocsátásának legalább egy harmadát exportra szánná. Az ukrán gabonadömping pedig több mint százmillió eurós kárt okozott eddig az ágazatnak.

 

A lengyel gazdák éppen a fenti összefüggések miatt nem elégszenek meg az importtilalom fenntartásával. A követelései között szerepel a kukorica termesztésére vonatkozó állami támogatás növelése, az agrárium adóterheinek csökkentése, és a kedvezményes likviditási kölcsönök további fenntartása (ami Tusk kormánya miatt szintén veszélybe került).

 

Siekierski kapásból rábólintott a követelésre, de csak szóban, azzal az ígérettel, hogy majd valamikor a jövőben kidolgozzák a részleteket. Írásos garancia nem született.

 

A lengyel gazdák most azt mondják, hogy a tiltakozásukkal egyúttal az ukrán mezőgazdasági szektorban burjánzó korrupcióra és visszaélésekre is fel akarják hívni a figyelmet, illetve arra, hogy milyen súlyos következményekkel járna, ha Ukrajna túlságosan kedvezményes feltételekkel csatlakozna az EU-hoz.

 

A határblokád szervezésében részt vevő „Becsapott Közösség” nevű szervezet vezetője, Roman Kondrów szerint

 

„Ukrajna egy olyan ország, amely csak elvesz, elvesz és elvesz, de semmit nem ad vissza. Ez felháborít minket. Annyit segítettünk neki, és ez a hála, azt kaptuk, hogy nem tudjuk eladni a saját búzánkat és kukoricánkat”

 

mondta Kondrów a Politiconak.

 

A lengyel fuvarozók követelései sem jutottak még érvényre. Ők azt akarják, hogy a lengyel kormány ne teljesítse azt az uniós kötelezettséget, amely uniós engedély nélkül is lehetővé teszi az ukrán fuvarozók számára az EU területén történő tevékenységet. Brüsszel átgondolatlan lépéseivel ugyanis a nagy szállítmányozó cégek mögött álló oligarchák visszaélnek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.