Nyitókép: sita/ap

 

Több ezren tüntettek szombaton Tel Avivban és Haifában Benjamin Netanjahu kormányfő ellen és lemondásra szólították fel.

 

A tüntetők mind a két nagyvárosban Netanjahu rezignációját követelték, emellett a „Nem adjuk fel” és a „A gonosz kormánya” jelszavakat skandálták.

 

Tavaly több tömegtüntetés is volt Izraelben a bíróság reformja és az izraeli jobboldali kormány ellen. Az október 7-én kezdődő, a Hamász és más militáns csoportok által végrehajtott támadások után ezek a tüntetések nagyrészt abbamaradtak.

 

 hirdetes_300x300  

Szombaton a tüntetőkhöz csatlakoztak néhányan az áldozatok családtagjai közül, mint ahogy azok is, akiknek a támadások miatt el kellett hagyniuk házaikat a Gázai övezet és Libanon határán.

 

Izrael ígéretet tett arra, hogy felmorzsolja a Hamászt, miután a militánsok tavaly október 7-én az ország történetének legvéresebb támadását hajtották végre. A hivatalos adatok szerint nagyjából 1140-en vesztették életüket, többségében civilek.

 

A militánsok körülbelül 250 túszt ejtettek, akik közül 132-t még mindig nem engedtek el.

 

Izrael a térség bombázásával és a szárazföldi erők kiküldésével válaszolt, miközben az egészségügyi minisztérium szerint a Gázai övezetben, melyet a Hamász irányít, legalább 22.722-en haltak meg, többségében nők és gyerekek.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!