Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Michael Varaklas

 

Az európai országok elöregedő népesség és a munkaerőigény miatt évi egymillió fővel kell növelni a legális migráció mértéket az Európai Unióban – jelentette ki hétfőn Ylva Johansson, az EU belügyi biztosa.

 

Az EU adatai szerint a múlt évben 3,5 millió migráns érkezett Európába EU-n kívüli országokból, közülük 300 ezer nem legális módon.

 

Johansson szerint azonban növelni kell a legálisan beérkezők számát, mert úgy véli, hogy a „legális migráció nagyon jól működik, és még mindig nem elég nagy a volumene”.

 

 hirdetes_300x300  

Johansson állítása szerint az uniós munkaerőpiacról évente egymillióan kerülnek ki.

 

„Ez azt jelenti, hogy a legális migrációnak többé-kevésbé egymillió fővel kell növekednie évente. Ez nagy kihívást jelent”

 

mondta.

 

Egészen paradox módon mindezek után felszólította a tagállamokat, hogy hatékonyabban lépjenek fel az illegális bevándorlás ellen. (Érdemes kiemelni, hogy az EU szorgalmazza a migrációt, rendszeresen küld „politikai meghívót” az illegális migránsok tömegeinek, és közben minden anyagi támogatás nélkül az illegális migráció megállítására szólítja fel a tagállamokat. Ha ezt összerakjuk, jól látható, hogy a cél az „illegális legalizálása”, mit sem törődve a valós gazdasági és társadalmi hatásokkal – a szerk.).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!