Nyitókép forrása: SITA/Christian Charisius/dpa via AP

 

Fokozódik a helyzet Németországban. Szerda hajnalban csatlakoztak az országos német gazdatüntetéshez az állami vasúttársaság alkalmazottai is, akik sztrájkot hirdettek. Németországban jelenleg a tömegközeledés az összeomlás szélére került.

 

A mozdonyvezetők szakszervezete a GDL sztrájkot hirdetett szerda hajnalban, és a munkabeszüntetéssel egybekötött tiltakozó akció valószínűleg péntek este 18 óráig fennmarad.

 

A német távolsági vonatközlekedés 80 százaléka leállt. Súlyos fennakadások vannak a regionális vonatközlekedésben is.

 

A mozdonyvezetők csatlakoztak a gazdák hétfőn indított országos tiltakozóakciójához, amely a hét első két napjában közlekedési torlódásokat és gyárleállásokat okozott. A gazdák a kormány megszorítóintézkedései ellen tüntetnek, amely súlyos problémákat okozna az egész német agrárágazatnak (miközben az EU azon azon dolgozik, hogy fokozza az olcsó és kétes minőségű ukrán gabona importját a közös piacra). Az országos tüntetésekhez a fuvarozók is csatlakoztak, ők az útdíj nagyságának drámai emelkedése miatt tiltakoznak.

 hirdetes_300x300  

 

A vasutasok szakszervezete felfüggesztette a tárgyalásokat az állami vasúttársasággal, a Duetche Bahnnal. Ez utóbbi a német közlekedési miniszterrel, Volker Wissinggel együtt most a bértárgyalások folytatását követeli. A szakszervezet azonban azt felelte, hogy csak a vasúttársaságon múlik, hogy az eddigieknél kedvezőbb ajánlatot tegyen az asztalra.

 

A mozdonyvezetők a heti munkaidejük csökkentését követelik – teljes fizetésük megtartása mellett. Ezt a vasúttársaság elutasítja.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.