Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/ Maya Alleruzzo, File

 

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter továbbra is kórházban van, állapota jó – közölte a Pentagon szombaton, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudni, mikor engedik ki a kórházból.

 

„[Austin] tartja a kapcsolatot leközelebbi munkatársaival, tejes hozzáférése van a szükséges védett kommunikációhoz és továbbra is figyelemmel kíséri a védelmi minisztérium napi működését világszerte”

 

mondta Pat Ryder, a Pentagon sajtótitkára.

 

A 70 éves Austin még tavaly december 22-én került kórházba, majd prosztatarák miatt megműtötték, több napig az intenzíven volt. Az ügyből komoly botrány kerekedett, mivel a Pentagon sem a nyilvánosságot, sem a Fehér Házat, de még magát Joe Biden amerikai elnököt sem értesítették a helyzetről.

 hirdetes_810x300  

 

Austin komoly támadásokat kapott a sajtó és a republikánusok részéről is, annak ellenére, hogy Biden jelezte, töretlen a bizalma minisztere iránt.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy Austin egyike volt azon vezető amerikai politikusoknak, akik igen vehemensen támogatták Ukrajnát a háború folytatásában azzal a céllal, hogy meggyengítse Oroszországot.

 

Körkép.sk, reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!