Nyitókép: via cnn.com

 

Egy, pakisztáni célpontok elleni iráni támadás két „ártatlan gyermek” életét követelte, három másik pedig megsebesült – jelentette be a pakisztáni kormány, amely az iráni támadást az ország légterének „indokolatlan megsértésének” minősítette.

 

A pakisztáni külügyminisztérium közleményben erősítette meg a támadás tényét, amelyről korábban az iráni média is beszámolt. Később azonban a jelentést magyarázat nélkül visszavonták. Az iráni médiajelentések szerint a csapások a Dzsajsh al-Adl szunnita militáns csoport bázisait célozták.

 

Pakisztán közleményben ítélte el a támadásokat. „Pakisztán szuverenitásának ilyen megsértése teljesen elfogadhatatlan, és súlyos következményekkel járhat” – közölte a minisztérium.

 hirdetes_810x300  

 

Az iráni Forradalmi Gárda hétfő este bejelentette, hogy „terrorista” célpontokat támadtak Észak-Irakban. A rakéták állítólag megsemmisítették az izraeli titkosszolgálat, a Moszad „kémközpontját” az iraki Kurdisztán fővárosában, Erbilben. Az iráni gárda hétfőn Szíriában is támadásokat hajtott végre, ahol az Iszlám Állam (IÁ) célpontjait támadták.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!