Nyitókép: SITA

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos beszédében szívósságra szólította fel polgártársait. Szerinte ez kritikus fontosságú Ukrajna győzelme szempontjából az Oroszországgal zajló háborúban. Zelenszkij még korábban, a brit televíziónak adott interjújában elismerte, hogy aggasztja a gondolat, hogy Donald Trump visszatér a Fehér Házba.

 

Zelenszkij „nagyon veszélyesnek” tartja Trump azon állítását, hogy 24 órán belül képes véget vetni az orosz-ukrán háborúnak. Ha azonban a volt amerikai elnök és a novemberi republikánus előválasztás jelenlegi favoritja beváltja ígéretét, meghívja őt Kijevbe – idézte Zelenszkijt az AP ügynökség.

 

„Donald Trump, meghívom Önt Ukrajnába, Kijevbe. Ha 24 órán belül meg tudja állítani a háborút, akkor szerintem elég lesz, ha eljön”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Zelenszkij a Channel 4 News-nak.

 

Az AP szerint az ukrán vezető aggódik amiatt, hogy az USA esetleg Ukrajna álláspontjától függetlenül egyoldalú lépéseket tehet, és rámutatott Trump „béketervének”  hiányosságára.

 

„Ő (Trump) egyedül fog dönteni. Nem Oroszországról beszélek, hanem mindkét fél nélkül, nélkülünk”

 

– mondta Zelenszkij. Az AP szerint az ukrán elnököt nyugtalanítja az a gondolat, hogy messzemenő engedményeket tegyenek Oroszországnak Ukrajna rovására.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!