Nyitókép: x

 

Lezuhant egy orosz magánrepülőgép Afganisztán északkeleti részén. Az eddigi hírek szerint fedélzetén hatan utaztak – négyen a személyzet részeként, ketten pedig az utasok.

 

Zabiullah Amiri, az észak-afganisztáni tartomány tájékoztatási osztályának vezetője azt mondta: „Lezuhant egy repülőgép, de a helyszínt nem pontosították”. Hozzátette: „A falusiak értesítettek minket”.

 

Badaksan tartomány Tádzsikisztánnal, Kínával és Pakisztánnal határos. A baleset a tartomány egy nehezen megközelíthető hegyvidéki területen történt, amelyet a Hindukus hegyvonulat szel át, több mint 7 ezer méter magas csúcsokkal.

 

 hirdetes_300x300  

A baleseti terület mintegy nyolcórás autóútra van a tartományi fővárostól, Faizabadtól – mondta Amiri.

 

A lezuhant repülőgép egy Falcon 10-es sugárhajtású repülőgép volt. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség értesülése szerint a gép egy bérelt egészségügyi járat, amely az indiai Goa, az üzbegisztáni Taskent és a moszkvai Zsukovszkij repülőtér közötti útvonalon volt szolgálatban.

 

Az afgán információs minisztérium közlése szerint a gép lezuhanását valószínűleg motorhiba okozta.

 

Az orosz állami sajtó közlése szerint a két orosz utas egy házaspár. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e túlélők. A gép szombat este tűnt el a radarokról.

 

 

teraz.sk, hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!