Nyitókép: APA/BMEIA/MICHAEL GRUBER

 

A kétállami megoldás az egyetlen járható út, nélküle nincs esély tartós békére a Közel-Keleten – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter egy nappal az ENSZ biztonsági ülésén tervezett beszéde előtt. Schallenberg előreláthatólag kedden tart beszédet a tanács előtt és Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral is tárgyal majd.

 

Habár Ausztria Izrael egyik legnagyobb támogatójának számít, a külügyminiszter éles kritikát fogalmazott meg a Netanjahu kormány politikája ellen: Gáza a palesztinoké. Ezért elutasítok minden olyan tervet, amely a lakosok elűzését vagy egy állandó izraeli katonai jelenlétet szorgalmaz. Egy palesztin civilképviseletre van szükség, amelyet Gáza lakossága is elfogad, egyben hajlandó és képes is a legitimi érdekek képviseletére – tette hozzá az osztrák külügyminiszter.

 

Alexander Schallenberg aláhúzta: a nemzetközi jog alapján létrehozott kétállami megoldás az egyetlen járható út („the only show in town”), hogy izraeliek és palesztinok békében és biztonságban élhessenek egymás mellett.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk, Krone.at nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.