Nyitókép forrása: Police.hu

 

Hatalmas méretű rendőrségi akcióra került sor kedd hajnalban Magyarországon. Egy szélsőséges csoport erőszakos hatalomátvételre (magyarul: puccsra) készült. A rendőrség nagy erőkkel kedd hajnalban egyszerre tíz helyszínen csapott le.

 

A rendőrség hivatalos weboldala, a Police.hu azt írta, hogy „az egyik közösségi videómegosztó portálra került fel tavaly novemberben egy olyan videó, melyen egy társaság tagjai bejelentették, hogy megalakítják a Szkíta Magyarországot, és megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését. Bejelentették azt is, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni. Elmondták, hogy rövidesen megtörténik a magyar rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak”. 

 

A videó megjelenése után a rendőrség „az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt eljárást indított, majd kedd hajnalban lecsapott a szervezet tagjaira.

 

A rendőrségi akció tervezésekor azonban komoly kihívásokkal szembesültek. Arra kellett számítaniuk, hogy a csoport tagjai a rajtaütéskor lőfegyverhez nyúlnak, ezért a rendőrség a Terrorelhárítási Köztponthoz (TEK) fordult segítségért.

 hirdetes_300x300  

 

Tekintettel arra, hogy több helyszínen kellett őrizetbe venni, a TEK kommandósain kívül Nemzeti Nyomozó Iroda műveleti egységei és a KR Bevetést Támogató Osztálya is támogatták.

 

A kommandósok egyszerre, egy időben egyszerre tíz helyszínen tartott razziát (Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kisku vármegyében valamint Budapesten), a műveletben több mint 150 rendőr vett részt, beleértve a letartóztatásokat és a házkutatásokat is. Összesen 11 embert vettek őrizetbe, közülük nyolcat gyanúsítottként hallgatnak ki. 

 

 

A házkutatások során a rendőrök több maroklőfegyvert, lőszereket, AK-gépkarabélyokat, gáz- és riasztófegyvereket, gumilövedékeket foglaltak le.

 

A rendőrség lefoglalt több, a magyar állam létezését tagadó dokumentumot, valamint a Szkíta Magyarország nevű szervezet iratait, ezen felül olyan okmányokat, amelyeket a szervezet állított ki saját tagjainak. Ezek között voltak személyigazolványok, forgalmi engedélyek, még diplomáciai mentességet igazoló papírok is.

 

Az államtagadó csoport az úgynevezett „UCC-hívők közössége”, akik szerint Magyarország jogilag államként nem létezhet, mert „csak egy USA-ban bejegyzett vállalkozás”. A csoport valóságos szektaként működött, becslések szerint néhány tízezer szimpatizánsa van, közülük néhány ezer radikális.

 

Néhány hónappal ezelőtt elkezdtek (magyar hivatalos pénznemben) 40 ezer forintért árulni saját, alternatív rendszámtáblát, saját gyártmányú személyi igazolványt adtak ki. Voltak, akik ezeket lobogtatták a benzinkutakon hatóságilag lenyomott árú benzint követelve, mások a rendőröket provokálták kamu irataikkal.

 

Majd a múlt év szeptemberétől saját rendőrséget és erőszakszervezeteket akartak alakítani és el is kezdték az érdeklődők toborzását. A Facebookon több száz fős csoportokat működtettek országszerte.

 

Maga az UCC-összeesküvés-elmélet egy amerikai konteó. A hívei szerint az USA fővárosa, Washington nem egy főváros, hanem egy nyilvántartási portál, ami „lefedi a világmindenséget” gazdasági összefogó erőként. Ehhez a „portálhoz” tartoznak az országok is, amelyek valójában cégek, így Magyarország is csak egy USA-ban bejegyzett cég, ahol ők – a szektások – fel akarnak mondani. Mert független és szabad emberekké csak akkor válhatnak, ha kiszakadnak belőle, ha „megszabadulnak az álkormánytól”. Az egész mögött természetesen Izrael el áll… vagy a kommunisták… vagy az egykori nácik… vagy épp a tőzsdespekulánsok állnak.

 

A szekta tagjai a rendőrséget nem állami szervnek tekintik, hanem a képzeletben cég fogdmegjeinek. Az UCC-hívők közös nevezője, hogy elutasítják a rendőrök fellépését, az igazoltatástól kezdve a letartóztatásig.

 

A dolog nem nevetséges lenne, ha nem került volna már emberéletekbe. UCC-hívő volt az esztergomi rendőrgyilkos is, aki házával együtt levegőbe repítette az őt megfékezni akaró kommandósok egyikét. A robbanásban több TEK-es és három tűzoltó is megsebesült.

 

Szintén UCC-hívő volt Posta Imre is, aki társaival korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy számos politikust „távollétében halálra ítéltek” és az egész ítélkezésről videót is készítettek. Elképzelésük szerint Magyarország háborúban áll, és minden pártot a cionisták irányítanak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!