Nyitókép: sita

 

Zuzana Čaputová szlovák államfő hétfőn (január 29.) Kanadába utazik, ahol találkozik Justin Trudeau kanadai kormányfővel is.

 

Az államfő a klímaválság megoldásáról, jogállamisági kérdésekről, a nők szerepének megerősítéséről, valamint az online térben való biztonság növeléséről fog tárgyalni kanadai vendéglátóival. Miután legutóbb több mint 20 évvel ezelőtt tett hivatalos látogatást szlovák államfő Kanadában, így Čaputová a két ország közötti kapcsolatokról és a gazdasági együttműködés elmélyítéséről is tárgyalni fog.

 

Ezt követően az USA-ba utazik az elnök. Február elsején az amerikai szlovák szakemberekkel lesz találkozója, akik sikeresek az USA-ban és tagjai a Slovak Pro elnevezésű szervezetnek, amelynek célja támogatni és elmélyíteni az együttműködést a szlovák cégekkel.

 

 hirdetes_300x300  

A Stanford Research Institute-ban megnyit egy szlovák-amerikai vállalkozói fórumot is, majd látogatást tesz a Goggle központjában a Silicon Valley-ben, ahol annak vezetésével is találkozik. Ezt követően még tesz egy látogatást Pittsburgben, majd február 5-én érkezik vissza Szlovákiába.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!