Nyitókép forrása: SITA/Metropolitan Police via AP

 

A brit hatóságok 20 ezer fontos (23 ezer eurós) nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki hasznos információval rendelkezik a szerdai savas támadás elkövetőjének hollétéről. Szerdán egy Abullah Shokoor Ezedi névre hallgató férfi elkövető maró anyaggal támadt rá egy nőre és annak két kislányára.

 

A támadót utolójára január 31-én, este 21:33-kor látták az egyik metróállomáson. Az általa megtámadott 31 éves nő, akit Ezedi személyesen ismert, „életminőséget megváltoztató” maradandó sérüléseket szenvedett, kritikus állapotban van, de stabil. A kislányok (három ill. nyolc évesek) szintén megsérültek, de édesanyjukénál kevésbé súlyos sebeseket szereztek. 

 

Jon Savell rendőrparancsnok bejelentette, hogy a laborvizsgálat szerint a fegyverként használt anyag rendkívül koncentrált, maró hatású anyag volt, vagy folyékony nátrium-hidroxid, vagy folyékony nátrium-karbonát (mosószóda).

 

 hirdetes_300x300  

A támadásra szerda este fél nyolc körül került sor London Claphalm negyedében. Három nő és egy férfi megpróbálták a támadót feltartóztatni, mikor az menekülni kezdett, de nem sikerült nekik. Azt sikerült megakadályozniuk, hogy autóval oldjon kereket. Három másik személy, akik a megtámadott nőnek és lányainak próbáltak segíteni, könnyebb égési sérüléseket szenvedtek. Szintén égési sérüléseket szenvedett a helyszínre kiérkező öt rendőrjárőr.

 

SITA, körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!