Nyitókép forrása: Szijjártó Péter hivatalos facebook-oldala

 

Magyarország nem gátolja az Európai Bizottság 13. számú oroszellenes szankciós csomagjának elfogadását, de kigyomlálta azokat a részeket, amelyek sértették a magyar érdekeket – derült ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfő délutáni sajtótájékoztatójából.

 

Szijjártó hangsúlyozta, hogy Brüsszel újabb téves intézkedéscsomagja nem visz közelebb az ukrajnai békéhez, csak látszintézkedés. Jelezte, hogy „ha jól érti” akkor azért van szüksége Brüsszelnek az újabb szankciós csomagra, hogy a háború kitörésének második évfordulóján (február 24.) tudjon mit felmutatni az amerikai nyilatkozatok mellett.

 

Szijjártó hangsúlyozta, hogy az eddigi szankciós csomagok, ahogy a most elfogadott is csak az EU versenyképességét rontják, mert többet ártanak Európának, mint Oroszországnak. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a szankciókkal csak azt érte el Európa, hogy a kontinens versenytársai olcsóbban jutnak hozzá az energiahordozóknak, Európa pedig harmadik országon keresztül jóval drágábban veszi meg ugyanazt az orosz energiát.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!