Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Az orosz-ukrán konfliktusnak nincs harctéri, katonai megoldása, békefolyamatra van szükség, amely lezárja ezt a konfliktust, és egyúttal hosszú távon élhető Európát teremt számunkra – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádióban.

 

A miniszterelnök a háború kirobbanásának kétéves évfordulóját felidézve kifejtette: ez egy nagyon nehéz ügy, Oroszország megtámadta Ukrajnát, ami számos elvi és erkölcsi kérdést is felvet, de a háború alapvetően mégiscsak reálpolitikai kérdés. A realitások az első pillanattól nyilvánvalóak voltak. Magyarország ezért is mondta, amit mondott. A Nyugat nem vetheti bele magát egy olyan háborúba, amelyben nyilvánvaló az alapvető matematikai, életszerű tények alapján, hogy nincs megoldás a harctéren – értékelt.

 

Tűzszünetre kell törekedni és békére, mert katonai erővel Oroszországot nem lehet térdre kényszeríteni. Mi, magyarok nem osztjuk a brit, francia és a német nézőpontot, amelyik katonai megoldást akar kicsikarni, nekünk béke kell a szomszédunkban, ez egzisztenciális, emberi létkérdés

 

mondta Orbán Viktor.

 hirdetes_300x300  

 

Brüsszelben „kapuzárási pánik” van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár. Ezért „a végén egy utolsó körre beneveznek a derék brüsszeli urak”: előkerült az LMBTQ, a migráció és a háború kérdése – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor a migrációs paktumot nagyobb bajnak tartja, mert LMBTQ ügyben nagyrészt egyetértés van Magyarországon, de a migráció ügyében kicsit megosztottabb a helyzet. Felidézte, hogy Soros György 2015-16-ban közzétett egy programot, a hírhedt Soros-tervet, amelyben éppen azok a javaslatok szerepelnek, amelyek a „kapuzárási pánik” miatt ideges brüsszeliek munkatervében most fellelhetők.

 

Most még egy utolsó rohamot kell elszenvednünk

 

figyelmeztetett, hozzáfűzve ugyanakkor, nincsenek egyedül, több ország van, amelyik nem támogat migrációbarát szabályokat.

 

Ha abból indulnánk ki, hogy mi nem tetszik a brüsszeli bürokratáknak, akkor úgy néznék ki, mint ők. És nem akarunk úgy kinézni, mint ők, és nem akarunk úgy élni, mint ők, és nem akarunk olyan szabályok szerint élni, mint ők. Tehát nem akarunk migránsokat, nem akarunk genderaktivistákat az iskolában, nem akarunk háborút. Ki fogják mondani újra a magyarok, gondolom, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólagosan a szülőknek a felelőssége, kötelessége és lehetősége egyben, azt nem előzheti meg semmilyen LMBTQ-propagandista, akiket az iskola környékén se akarunk látni, nemhogy az iskolában. Tehát van nekünk egy saját fölfogásunk az életről, és ennek érvényt fogunk szerezni. Nem engedjük, hogy bárki bárhonnan, nagykövet, vagy éppen brüsszeli bürokrata beleokoskodjon az életünkbe

 

mondta Orbán Viktor.

 

Világossá kell tenni, hogy pedofil vagy ahhoz kapcsolódó bűncselekményekhez kötődő ügyekben nincs pardon – jelentette ki a miniszterelnök.

 

Először látni szeretném azt, hogy megfelelő módon végezték el az ilyen gyermekintézmények vezetőinek kinevezésekor az alkalmassági vizsgálatokat. Tehát most át kell világítanunk az összes intézményt abból a szempontból, hogy a mostani vezetők átmentek-e a megfelelő alkalmassági vizsgálaton, megfelelnek-e a feltételeknek, és ez vajon mindenre kiterjedt-e? Ki kell terjedni az életvitelre, szexuális devianciára, a pszichológiai megfelelés, szóval olyan emberek, akik veszélyt jelentenek a gyerekekre, nem dolgozhatnak se iskolában, se óvodában, se gyermekotthonban. Itt most rendet kell tenni, és rendet is fogunk tenni. Én személyesen is nyomon fogom követni ezt, és a végén megfelelő döntésekkel szeretném lezárni

 

jelezte Orbán Viktor.

 

kormany.hu/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!