Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Apák, férjek, feleségek, fiúk, lányok, barátok, akiknek még az emlékét is el akarták törölni a kommunisták – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban. A miniszterelnök is megemlékezett a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

 

Feledésre ítélték azok emlékét, akik végeláthatatlan vonatszerelvényeken százezrével tűntek el keleten, akiket felszívott a Gulág szigetvilága. Ma is vannak köztünk tanúk, akik átélték a vörösök börtöneit és kényszermunkatáborait – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: múlt, elmúlt, de eleven.

 

A zűrzavar, a tagadás és a hamisítás évei után végre méltó módon megemlékezünk a kommunizmus áldozatairól.

 

hangsúlyozta.

 hirdetes_300x300  

 

Megemlékezünk mindazokról, akiknek a bűne csak annyi volt, hogy nem fértek bele az osztályharcos proletárdiktatúra szűk abroncsába. Akiknek azért kellett bűnhődniük, mert néhány hold földdel többjük volt, vagy mert foggal-körömmel ragaszkodtak hitükhöz, politikai meggyőződésükhöz, polgári jogaikhoz, és ezért útjában álltak a kommunistáknak.

 

mutatott rá a miniszterelnök. Hozzátette: ma rájuk emlékezünk. ,

 

Mai együttlétünk a bizonysága annak, hogy a kommunista diktatúra bűnei nem évülhetnek el soha

 

mondta Orbán Viktor.

 

Kijelentette: ez bizonysága annak is, hogy a meggyilkoltak és a bebörtönzöttek nevét, tetteit, kiállását megőrzi a hűséges, ha nem is mindig hálás nemzeti emlékezet.

 

 

magyarnemzet.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!