Nyitókép: APA/Roland Schlager

 

Az orosz-ukrán háború miatt egyfajta „Endsieg-mentalitás” („végső győzelem”) van úrrá Nyugat Európában – mondta Herbert Kickl, az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezető politikusa még kedden egy sajtótájékoztatón, utalva a német nemzeti szocialisták egyik háborús lózungjára. Kickl kijelentette, hogy ő a béke pártján áll.

 

„Az legyen Európa jövője, hogy más országok katonáit cinkkoporsóban adják vissza a családjuknak? Nem, ha a szabadságpárton múlik” – tette hozzá a szélsőjobboldali politikus.

 

Kickl aláhúzta: az elmúlt két évben a Nyugat semmit sem ért el, és mégis folytatódnak a fegyverszállítások, ahogy az oroszellenes szankciós politika is, amely látásmódja szerint nem hozott áttörést. Újságírói kérdésre, miszerint Oroszországban két lábbal tapossák az emberi jogokat, Kickl elmondta:

 hirdetes_300x300  

 

„Önnek teljesen igaza van, az orosz rezsimet nagyon-nagyon sok szempontból lehet kritizálni. De ez nem egyedi jelenség. És ezzel van problémán: Ha Ön gulágról beszél, akkor én Guantanamo-t mondok. Ha Ön Navalnijt említi, akkor én azt mondom: Assange.”

 

A jelenleg második legerősebb osztrák párt elnöke felszólította a harcoló feleket, hogy haladéktalanul kezdjék meg a tűzszüneti tárgyalásokat.

 

Körkép.sk, Krone.at nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.