Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Markus Schreiber

 

A német hadsereg vizsgálatot indított a minap kiszivárgott felvétel kapcsán, ahol magasbeosztású katonatisztek arról beszélgetnek, hogyan támadhatnák a Krím-félszigetet úgy német Taurus rakétákkal úgy, hogy Németország érintettsége letagadható legyen.

 

A 38 perces felvételt Margarita Szimonyova, az oroszbarát Russia Today menedzsere hozta nyilvánosságra.

 

Elmondása szerint a német tisztek arról tárgyaltak, hogyan lehetne bevetni a Taurus rakétákat a Krím ellen úgy, hogy Németország ne keveredjen bele a háborúba. Itt érdemes tudni, hogy a nyugati nagy hatótávolságú fegyverrendszerek irányítását nyugati katonák a helyszínen segítik (a brit-francia StormShadow esetében már hivatalosan is kiderült, hogy francia és brit katonák vannak Ukrajna területén). A német kancellár, Olaf Scholz eddig következetesen elutasította, hogy nagyhatótávolságú és nagy romboló képességű Taurus rakétákkal szerelje fel Ukrajnát.

 

 hirdetes_300x300  

A német hadsereg gyorsan akcióba lendült, nem csak azért, hogy eltereljék a figyelmet a szivárogtatás tartalmáról, ami leleplezte, hogy tényleg a harmadik világháború szélén táncolunk, hanem azért is, mert igen durva résre derült fény a német védelem területén. Az oroszok ugyanis valahogy elkészítették vagy megszerezték a hangfelvételt.

 

„Ha a történet igaz, akkor az hatalmas problémát jelent”

 

ismerte be Konstantin von Notz (Zöldek) német politikus az RND rádiónak nyilatkozva.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.