Nyitókép: Ahmad Gharabli/AFP via Getty Images

 

Ha Izrael elfogadja a Hamász követeléseit a kairói tárgyalásokon, akkor a Gázai övezetben „24-48 órán belül tűzszünet léphet életbe” – közölte az AFP egy palesztin forrásra hivatkozva.

 

Ha Izrael elfogadja a Hamász követeléseit, amelyek között szerepel a kitelepített palesztinok visszatérése a Gázai övezet északi részébe és a humanitárius segélyek növelése, „az megnyitná az utat a (tűzszüneti) megállapodás előtt a következő 24-48 órában” – mondta a Hamász-tisztviselő névtelensége megőrzése mellett.

 

Amint arról a The Times of Israel beszámolt, egy Hamász küldöttség Kairóba érkezett, hogy egy esetleges ideiglenes tűzszünetről és a Gázai övezetbe elhurcolt izraeli túszokról tárgyaljanak. Az AFP által idézett egyiptomi média szerint katari tisztviselők és az amerikai követ már Kairóban vannak és vasárnapra az izraeli küldöttséget is az egyiptomi fővárosba várják.

 hirdetes_810x300  

 

Közben egy, a tárgyalásokat ismerő forrás azt mondta, hogy Izrael addig nem küld tárgyalókat Kairóba, amíg nem kapja meg a még életben lévő túszok teljes listáját.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!