Nyitókép: Budapest, 2024. március 4. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az államtitkársága pályázati kiírásairól tartott budapesti sajtótájékoztatón 2024. március 4-én. Az államtitkárság hárommilliárd forint keretösszeggel hirdet meg három pályázati felhívást. Az Együttmûködõ nemzet program, az Együttmûködõ nemzet diaszpóra program és a Kárpát-medencei testvértelepülési program pályázatainak benyújtási határideje április 3. MTI/Illyés Tibor

 

Hárommilliárd forint keretösszeggel hirdet meg három pályázati felhívást a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága: az Együttműködő nemzet program, az Együttműködő nemzet diaszpóra program és a Kárpát-medencei testvértelepülési program pályázatainak benyújtási határideje április 3. – közölte az államtitkárságot vezető Potápi Árpád János sajtótájékoztatón Budapesten.

 

Kijelentette: a nemzetegyesítő munkát folytatják 2024-ben is. A nemzetpolitika alapja a folytonosság és a stabilitás – fűzte hozzá Potápi Árpád János, hangsúlyozva: egységes nemzet akkor van, ha erős a magyarországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarság.

Az Együttműködő nemzet program pályázatának keretösszege 2 milliárd forint, az Együttműködő nemzet diaszpóra program és a Kárpát-medencei testvértelepülési program esetében a teljes támogatási keretösszeg 500-500 millió forint – közölte az államtitkár.

 

Potápi Árpád János azt mondta: folyamatossá és kiszámíthatóvá tették a szervezetek támogatását, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy erős közösségek jöttek létre a Kárpát-medencében és a diaszpórában. A nemzetpolitikában folyamatos az építkezés, és ez mindenki javára vált, mert kiszámítható. A külhoni magyar közösségek tudják, hogy Magyarországra számíthatnak – jelentette ki. Az államtitkár közölte, 2011-től hirdetnek pályázati felhívásokat a külhoni magyar szervezeteknek, eddig több mint 30 ezer tevékenységet támogattak. Tavaly 2571 pályázat megvalósítását támogatták.

 hirdetes_300x300  

 

A programokról bővebben:

 

2024. évi Együttműködő Nemzet Program

Külhoni szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek, valamint programjainak és rendezvényeinek támogatása című pályázati kiírás ide kattintva tekinthető meg.

 

2024. évi Együttműködő Nemzet Diaszpóra Program

A diaszpórában található magyar szervezetek, magyar nyelvű oktatást és cserkésztevékenységet végző szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek, valamint programjainak és rendezvényeinek támogatása című pályázati kiírás ide kattintva tekinthető meg.

 

2024. évi Testvértelepülési programok és együttműködések támogatása című pályázati kiírás ide kattintva tekinthető meg.

 

A Nemzetpolitikai Államtitkárság arról is értesíti az érdeklődőket, hogy a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő új alapszakaszára március 31.-ig jelentkezhetnek a középiskolai osztályok, hogy a nagyszabású néprajzi, történelmi, kulturális, földrajzi vetélkedő végén megnyerjék osztályuknak az egymillió forintos fődíjat, vagy a több ezer egyéb nyeremény egyikét.

 

A vetélkedő célja, hogy a nemzeti összetartozás és az együtt gondolkozás örömét közvetítse a fiataloknak, közösséget teremtsen az anyaországi és a határontúli fiatalok között.

 

A vetélkedőben a pedagógusokat is díjazzák, a nagydöntőbe jutott osztályok esetében valamennyi pedagógus 100 ezer forintos ösztöndíjban részesül.

 

Ide kattintva lehet elérni a vetélkedő alapszakaszának izgalmas feladatait.

 

A részleteket a hatartalanul.net oldalon találják.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!