Nyitókép: PAP/Paweł Supernak

 

Ismét tüntetéseket szerveztek a gazdák Varsóban, ezúttal a szakmai csoportok szélesebb körének támogatásával. A „Szolidaritás” által szervezett megmozdulás célja továbbra is az, hogy felhívja a figyelmet a mezőgazdasági ágazatot érintő kritikus kérdésekre, köztük az EU elhibázott politikájára és az olcsó ukrán termékek beáramlására.

 

Tomasz Obszański, a Szolidaritás elnöke kiemelte, hogy a tiltakozás széles körű támogatást élvez. „Ott vannak a „Szolidaritás” gazdái és a munkások, de ott lesznek a bányászok, a vadászok, az erdészek. És ott lesznek a fogyasztók is.” – tette hozzá.

 

Egyes gazdák a helyi utakon is folytatják tiltakozásaikat, és az Ukrajnával való határátkelőhelyek újbóli blokádját tervezik. Roman Kondrów, az „Átvert Falu” csoport vezetője azt mondta: követeléseik politikamentesek és érdemi párbeszédet szeretnének, különösen Donald Tusk miniszterelnökkel.

 hirdetes_300x300  

 

A tüntetés 11 órakor kezdődött a miniszterelnöki hivatal előtt, majd a Wiejska utcán a Szejm felé vonult. Rafał Trzaskowski varsói polgármester azt tanácsolta a lakosoknak, hogy használják a tömegközlekedést, és kerüljék a városközpontot.

 

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!