Nyitókép forrása: AP Photo/Hatem Ali

 

A ramadán, a muzulmán böjti hónap első napján, hétfőn tovább folynak a harcok Izraelben a Gázai övezetben és a libanoni határnál az izraeli hadsereg (IDF) szóvivőjének jelentése szerint.

 

Az elmúlt napon újabb Hamász-fegyvereseket öltek meg az izraeli csapatok a Gázai övezetben. Az IDF szóvivőjének jelentése szerint az izraeli hadsereg katonái felszámoltak több ellenséges osztagot, letartóztattak iszlamista harcosokat, valamint fegyverek, lőszerek és egyéb katonai felszerelések után kutattak.

 

Az IDF arról is beszámolt, hogy az övezet déli részében, Hán-Júniszban a Hamad lakópark házai alatt megtalálták a Hamász újabb alagútjait. Az egyik lejárat egy olyan földalatti útvonalhoz vezetett, melyben élelmet és fegyvereket leltek. Egy másik bejáraton fegyvergyártó berendezésekhez és betonkeverő gépekhez jutottak, melyeket a Hamász a föld alatti komplexumának építéséhez használt.

 

 hirdetes_300x300  

Vasárnap is megszólaltak a légvédelmi szirénák számos észak-izraeli településen a libanoni határ közelében. Ezúttal dróntámadás veszélyére figyelmeztetett az izraeli hadsereg polgári védelme. A libanoni síita Hezbollah és társszervezetei október 8-a óta naponta intéznek támadásokat izraeli települések és katonai létesítmények ellen a libanoni határnál.

 

A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint vasárnap Tel-Avivban, a hadsereg főhadiszállásán tárcaközi megbeszélést tartottak a biztonsági rabok fogva tartásáról.

 

Ezen Benjámin Netanjahu miniszterelnök felszólította a pénzügyminisztériumot, valamint a védelmi és nemzetbiztonsági minisztériumot, hogy sürgősen készítsenek elő több ezer helyet új rabok számára.

 

Előzőleg az IDF és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat arra figyelmeztetett, hogy 2024-ben várhatóan több ezer terroristát tartóztatnak le a Gázai övezetben és Ciszjordániában, és fel kell készülni a fogadásukra.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!