Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Francisco Seco

 

A Le Monde francia lapnak nyilatkozott az ukrán elnök, amelyben egy bekezdés erejéig Magyarországot is megemlítette. Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy amit Magyarország és Orbán Viktor művel, az veszélyes.

 

Zelenszkij arról beszélt, hogy az orosz-ukrán háború előtt Európa megosztott volt, de az invázió kezdete után az országvezetők 90 százaléka az ukránok mellé állt.

 

„Vannak más hangok is: Magyarország Orbán Viktor miniszterelnökkel veszélyes játékot játszik. Elsősorban Magyarországra veszélyeset. Ez az ország tudja, mi az invázió, tudja, milyen következményei vannak egy fasiszta rezsimnek, és meglep, hogy Budapest üzenetei milyen radikálisak Ukrajnával szemben. Ha együtt játszik Trumpra fogad, nem ér el semmit. Trump egy független vezető, és senki sem szereti, ha gyenge barátai vannak”

 

mondta Zelenszkij.

 hirdetes_810x300  

 

Az nem derült ki az interjúból, mi számít Zelenszkijnél „radikális kijelentésnek” Ukrajnával kapcsolatban. Azt azonban sejthetjük, hogy az ukrán elnök szemében az is „radikális”, ha valaki nem hajlandó fegyvert küldeni Ukrajnának.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!