Nyitókép forrása: X

 

Betörtek az az ukránok oldalán harcoló Szabad Oroszország Légió katonái az oroszországi Belegorod és Kursz körzetekbe. Belgorod térségében legalább  két civil életét vesztette. Az orosz TASS hírügynökség szerint az „ukrán támadás” során Kijev 200 katonát és 15 katonai járművet és haditechnikai eszközt veszített.

 

Belegorod körzetben csütörtökön reggel légiriadó volt a hajnali órákban, két ukrán drón csapódott be Prohorovka faluban.

 

Moszkvai idő szerint délelőtt 8:56-kor Vjacseszlavb Gladkov belgorodi kormányzó közzétette, hogy az orosz város felett nyolc ellenséges drón semmisített meg a légvédelem.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz közlések szerint  támadás során többen megsérültek, két civil életéért még mindig küzdenek az orvosok. Egy egészségügyi intézmény tetőszerkezete is megsérült, 11 családi házzal és 53 autóval egyetemben.

 

Moszkvai idő szerint délután 4 óra 33 perckor már esetleges rakétacsapások miatt rendeltek el készültséget Belgorod körzetben, nem sokkal később 11 célpontot semmisített meg a légvédelem. A rakétákon kívül több települést ukrán drónok támadták.

 

A kialakult helyzet miatt a helyi hatóságok felfüggesztették a belgorodi bevásárlóközpontok működését.

 

Mindennek ellenére Moszkva azt állítja, hogy az „ukrán” fegyveresek betörését a határ orosz oldalán sikerült megállítaniuk, és egy településre sem sikerült bejutniuk.

 

Az oroszok szerint a támadók 195 katonát, 5 harckocsit, négy páncélozott járművet és három UR-77 aknamentesítő járművet veszítettek.

 


Körkép.sk, TASS, Ukrajinszka Pravda

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!