Nyitókép: via Reuters

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök májusban Kínába látogat, ahol Hszi Csin-ping kínai vezetővel fog tárgyalni, ez lehet az első külföldi útja az elnöki tisztségbe való újraválasztása óta.

 

A Reuters névtelenséget kérő forrását négy másik forrás is megerősítette. Putyin valószínűleg május második felében utazik Kínába, Hszi Csin-ping tervezett európai útja előtt. A Kreml nem kívánta kommentálni az ügyet, a kínai külügyminisztérium pedig nem reagált azonnal a Reuters megkeresésére.

 

Kína az elmúlt években megerősítette kereskedelmi és katonai kapcsolatait Oroszországgal. Kínai tisztviselők hétfőn gratuláltak Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a választási győzelméhez. Peking mellett India, Észak-Korea, Belize, Honduras, Kuba, Nicaragua, Venezuela és Tádzsikisztán is így tett.

 hirdetes_300x300  

 

A nyugati kormányok elítélték Putyin győzelmét, tisztességtelennek és nem demokratikusnak nevezve a választásokat.  Az orosz Központi Választási Bizottság az összes szavazat megszámlálása után bejelentette, hogy Putyin a szavazatok 87,28 százalékával győzött.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!