Nyitókép: EPA via faz.net

 

Izraelbe utazott pénteken Antony Blinken amerikai külügyminiszter, hogy megbeszéléseket folytasson Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és annak kabinetjével a Gázai övezetben kialakult helyzetről.

 

A megbeszélések során feszült légkör várható, mivel Blinken megpróbálja majd meggyőzni tárgyalópartnereit, hogy hagyjanak fel a nagyszabású rafahi katonai offenzíva terveivel, ez ugyanis elmélyíthetné a humanitárius válságot a Gázai övezetben – írta honlapján az ABC csatorna.

 

„Egy nagyszabású katonai művelet Rafahban hiba lenne, olyasmi, amit nem támogatunk.”

 

 hirdetes_300x300  

-mondta Blinken csütörtökön Kairóban. Helyette Blinken alternatív megoldásokat mutatna be Netanjahunak. A tárgyalások a jövő héten is folytatódnak, amikoris Yoav Galant izraeli védelmi miniszter és egy külön izraeli küldöttség érkezik Washingtonba.

 

A gázai háború kitörése óta ez már Blinken hatodik útja a Közel-Keletre. Szerdán Szaúd-Arábiába látogatott, ahol találkozott a trónörökössel. Csütörtökön Kairóban az egyiptomi elnökkel folytatott megbeszélést a gázai háborúról. Emellett találkozott az egyiptomi, a szaúd-arábiai, a katari és a jordán külügyminiszterekkel, valamint más regionális vezetőkkel is.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!