Nyitókép forrása: reprofotó

 

Legalább három, maszkos, jól felfegyverzett férfi nyitott tüzet mindenkire, akit meglátott a moszkvai Crocus City Hall koncerttermében. A Ria Novosztyi közlése szerint sok a sebesült és az épületben tűz ütött ki. A cikkünkben található videók megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

 

Frissítve: 20:10 – A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint legalább 50 mentőst küldtek ki a helyszínre, így a halálos áldozatok száma valószínűleg nagyobb lesz a korábban jelzettnél, egyes források 40 halottról adtak hírt. Az épületből 100 embert evakuáltak. Cikkünk megjelenése után történt egy második robbanás is az épületben. Washington” szörnyűnek” nevezte a moszkvai terrortámadást első nyilatkozatában. Az ukránok szerint azonban csak az orosz FSZB provokációjáról van szó. Az orosz főváros minden tömegrendezvényt törölt a hétvégére. A SkyNews közlése szerint a koncert-központ 6000 ember befogadására alkalmas. 

 

Az egyelőre csak szivárgó információk szerint a terrortámadásnak eddig legalább 12 halálos áldozata van, de vannak források, amelyek több tucat halottról számolnak be. A sebesültek száma legalább 35. A számok valószínűleg nőni fognak.

 

 hirdetes_300x300  

Az elkövetők számát sem erősítették még meg hivatalosan, az első beszámolók legalább 3 fegyveresről szólnak, akik automata fegyverekkel felszerelkezve civilekre lőttek. Az épületben azután csaptak fel a lángok, hogy a fegyveresek gránátot vagy más robbanóeszközt dobtak a koncertterem közepére.

 

 

A közösségi oldalakra feltöltött videók tanúsága szerint valószínűleg háromnál több támadóról lehetett szó, akik géppuskával nyitottak tüzet az épületben lévőkre, közelről.

 

 

A helyszínre az orosz speciális rohamosztagosok vonultak ki, a mentőegységek cikkünk írásakor még mindig elsősorban a tüzet próbálják megfékezni, ami a hírek szerint több tucat ejtett az épület fogságába.

 

 

 

Körkép.sk, tasr, TASS

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.