Nyitókép forrása: SITA/Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP

 

Újabb holttesteket találtak a moszkvai koncert-komplexum törmelékei alatt, így a pénteki terrortámadás halálos áldozatainak száma 115-re emelkedett, és a hatóságok szerint ez a szám tovább fog emelkedni. Közben az orosz külügy bejelentette, hogy már tudják, hogy hova akartak menekülni az elkövetők a terrortámadás elkövetése után. Nagyon úgy néz ki, hogy eszkaláció jön.

 

Az FSZB 11, a terrortámadással közvetlenül kapcsolatba hozott személyt tartóztatott le.

 

Az orosz sajtó Ukrajna érintettségét már a kezdetektől nem tartotta kizártnak, és ez a narratíva egyre határozottabban jelenik meg az orosz hírügynökségeknél.

 

 hirdetes_300x300  

A TASS azt írja, hogy az FSZB úgy véli, a terrortámadás elkövetői „át akarták lépni az orosz-ukrán határt és kapcsolatokkal rendelkeztek a határ ukrán oldalán”.

 

Az orosz külügy még keményebb üzenetet küldött. Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szombaton arról beszélt, hogy

 

„Ukrajna a Nyugat segítségével az elmúlt 10 évben a terrorizmus európai terjedésének központjává vált”

 

mondta. Majd odaszúrt Washingtonnak is:

 

„A legfontosabb, hogy az amerikai hatóságok ne felejtsék el, hogy információik és politikai környezetük, hogyan kapcsolta össze a Crocus City Hall-i terrortámadás elkövetőit az Oroszországban betiltott ISIS (Iszlám Állam) terrorszervezettel. Most már tudjuk, hogy melyik országban terveztek ezek a bűnözők elrejtőzni a hatóságok elől: Ukrajnában. Ugyanabban az országban, amely a nyugati liberális rezsimek segítségével az elmúlt tíz évben a terrorizmus európai terjedésének központjává vált”

 

írta Zakaharova Telegram-csatornáján.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!