Nyitókép forrása: AFP

 

A pénteki, moszkvai terrortámadás után Franciaország a legmagasabb terrorkészültséget rendelte el – jelentette be vasárnap Gabriel Attal francia miniszterelnök.

 

A francia kormány arra reagálva rendelte el a Vigipirate nevű biztonsági terv legmagasabb készültségi fokát, hogy Moszkva egyik külvárosában egy 6000 férőhelyes koncertterem ellen terrortámadást követett el az Iszlám Állam közép-ázsiai ága. A támadásnak legalább 137 halottja és 180-nál is több sebesültje van – negyven embernek továbbra is kritikus az állapota.

 

A terrorkészültség megemelése lehetővé teszi a francia hatóságoknak, hogy rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezessenek be, mint a hadsereg fokozott járőrözését a nyilvános helyeken, például a vasútállomásoknál, reptereken.

 

 hirdetes_300x300  

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a francia katonák eddig is részt vettek a városok biztonságának szavatolásában. Több ezer katonának kellett részt vennie a közbiztonság védelmében, miután a tavalyi évben Franciaországban erőszakos tüntetésekre került sor amiatt, hogy a rendőrök lelőttek egy fiatal, büntetett előéletű bevándorlót.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!