Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

A nagy tömegrendezvényeken vagy forgalmas helszíneken rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezet be a Belügyminisztérium, fokozzák például egyes templomok és bevásárlóközpontok biztonságát.

 

Matúš Šutaj Eštok (HLAS) a Nemzetbiztonsági Tanács hétfői ülése után jelentette be a rendkívüli intézkedéseket, amelyeket a moszkvai terrortámadással indokolt. Rámutatott, hogy a krasznogorszki mészárlás a keresztény közösségek ellen irányult.

 

Elmondása szerint a Nemzetbiztonsági Tanácson felmerült az a lehetőség is, hogy másodfokúról harmadfokúra növelik a terrorkészültség szintjét.

 

 hirdetes_300x300  

„Rendkívüli intézkedéseket vezetünk be, hogy megerősítsük az összes potenciálisan veszélyeztetett rendezvény biztonságát, különösen a húsvéti ünnepekkel kapcsolatos eseményekét. Ez azt jelenti, hogy fokozzuk a járőrözést a nagy társadalmi vallási eseményeken, és fokozottan figyelni fogjuk az összes bevásárlóközpontot és áruházat, hogy elkerüljük az esélyét is annak, hogy Szlovákiában bármi (a moszkvai támadáshoz) hasonlóra sor kerüljön”

 

mondta.

 

Kijelentette, hogy minden rendlkezésre álló információt értékelni fognak, és ha szükség lesz rá, növelni fogják a terrorkészültség szintjét. Emlékeztetett, hogy Franciaország már elrendelte a legmagasabb fokú terrorkészültséget.

 

Azt is kiemelte, hogy 2022-ben egy magas kockázatot jelentő, veszélyes egyén jutott be az országba, aki tádzsik származású volt és ukrán állandó lakhellyel rendelkezett. Jelenleg a gálszécsi idegenrendészeti táborban van, és folyamatban van a kitoloncolása.

 

Šutaj Eštok kritizálta az előző kormányokat, amiért azok „lehetővé tették az illegális migránsok ellenőrizetlen beáramlását”.

 

Körkép.sk, TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!