Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski

 

Elon Musk milliárdos, az X és a Tesla tulajdonosa ismét kibeszélt az elfogadott mainstream narratívák kereteiből, és figyelmeztette az ukránokat, hogy kezdjenek tárgyalni az oroszokkal, vagy elveszítik minden tengeri kijáratukat.

 

„Tragikus pazarlás az életekkel az, amit Ukrajna tesz azzal, hogy egy nagyobb hadsereget támad, amelynek mélységi védelme, aknamezői és erősebb tüzérsége van, miközben Ukrajnának nincsenek páncélosai és légifölénye. Ezt a kimenetelt bármelyik bolond megjósolta volna”

 

mondta Musk, David Sacks bejegyzése alá írt kommentjében. Sacks egy videót tett közzé, amelyen a nyugati sajtóban „szakértőként” számon tartott John Spencer tudósítását kritizálja, kiemelve, hogy az oroszok legyőzéséről szóló „tündérmesék Ukrajna pusztulásához vezetnek”.

 

Musk azt írta bejegyzésében, hogy már egy éve is azt javasolta Ukrajnának, hogy rendezkedjen be védekezésre, mert még védekezésben is nehéz megtartani egy olyan területet, amelyen lényegében nincsenek természetesen akadályok a hadseregek számára.

 hirdetes_810x300  

 

„Nincs esély arra, hogy Oroszország bevegye egész Ukrajnát, mert Nyugat-Ukrajnában túl erős ellenállásba ütközne [a lakosság részéről], de Oroszország minden bizonnyal több területhez fog jutni, mint amit ma [megszállva] tart”

 

írta Musk. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy minél tovább tart a háború, Moszkva annál több területet foglal el, amíg el nem éri a Dnyepert, és ha ez megtörténik, már nem nagyon lehet legyőzni (Ukrajnában). 

 

„Ha a háború elég sokáig tart, Ukrajna, Odessza is elesik. Szerintem a valódi kérdés most az, hogy Ukrajna elveszíti-e a Fekete-tengerhez való hozzáférését vagy sem. Tárgyalásos megegyezést javaslok még azelőtt, hogy erre sor kerülne”

 

szögezte le a milliárdos.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!