Nyitókép forrása: Ivan Korčok hivatalos facebook-oldala

 

Ivan Korčok, az ellenzéki liberálprogresszív pártok és az (ál)kereszténydemokrata KDH által támogatott államfőjelölt húsvétvasárnap az Evangélikus Nagytemplomban találkozott az egyházi és hívő közösségekben igencsak ellentmondásos megítélésű Anna Polcková evangélikus lelkésznővel. Polckováról érdemes tudni, hogy támogatja a szivárványos propagandát, maga is részt vett már a pozsonyi Szivárványos Pride-on, és egy alkalommal arról prédikált, hogy ha ma eljönne közénk Jézus, lehet, hogy meleg férfi vagy roma nő formájában érkezne.

 

Mivel az elnökválasztások második köre igen szorosnak ígérkezik, és a választási csatát valószínűleg a jobboldali-konzervatív választók fogják eldönteni, a Korčokot nyíltan támogató mainstream sajtó újabban konzervatívnak próbálja beállítani kedvenc jelöltjét.

 

Ennek megfelelően Korčok húsvétvasárnap Anna Polckovával találkozott. Az ellentmondásos evangélikus lelkésznő korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szónokolt a pozsonyi Szivárványos Pride-on, és egy alkalommal kijelentette, hogy Jézus napjainkban akár meleg férfiként is eljöhet a Földre.

 

 hirdetes_810x300  

A progresszív ideológia szemüvegén keresztül nézi az abortusz kérdését is, ahol gyakorlatilag – lelkész létére – a liberális politikai mantrát mondta vissza, amit például az SaS-től vagy a PS-től hallhatunk rendszeresen:

 

„Az abortusz szigorításának szándékát a nők jogainak és döntési szabadsága tagadásának tartom”

 

fogalmazott egykor egy StartitUp-nak adott interjúban.

 

Akkor is ideológiai felhangot csempészett prédikációjába, amikor egy alkalommal arról beszélt, hogy a „ne ölj!” parancsolat kiterjed „minden pszichológiai, gazdasági és szexuális erőszakra”. (Nem a felsorolt bűntettek súlyosságát vitatjuk, hanem azt, hogy kell-e ezeket „ölésnek” minősíteni, és hogy helyénvaló-e egyáltalán, ha egy lelkésznő a progresszív politikai narratívát beemeli a prédikációiba – a szerk.)

 

Polcková jóvoltából az Pozsony-Óvorás evangélikus templomában 2022-ben LMBTQ- konferenciát tartottak.

 

Korčok hazug bűvészmutatványa, amivel a keresztény-konzervatív választóknál akart pontokat szerezni, azért is érdekes, mert támogatói között ott van a KDH, amely nemrég úgy nyilatkozott, hogy Korčok garantálja azokat az értékeket, amelyeket a Kereszténydemokrata Mozgalom képvisel.

 

Ha ez igaz, akkor Korčok épp most tett egyenlőségjelet a PS és a KDH közé.

 

štandard.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.