Nyitókép: sita/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

 

Az amerikai konzervatívok kibuktak a Fehér Ház szombati deklarációja miatt. Joe Biden elnök szerintük teljesen feleslegesen nyilvánította ki, hogy idén húsvétvasárnap a transzgender láthatóság napja – írja a vg.hu.

 

Megdöbbentőnek és inzultálónak nevezte Karoline Leavitt, Donald Trump sajtótitkára, hogy szombaton a Fehér Ház „a transz láthatóság napjának” nyilvánította húsvétvasárnapot. Része ez a Joe Biden-adminisztráció évek óta folyó hadjáratának a keresztény hit ellen – fogalmazott az MSN jelentése szerint a volt elnök szóvivője.

 

A Fehér Ház bejelentése hangsúlyos belpolitikai lépés, amire a transzneműek védelmében formálisan nem is lett volna szükség, hiszen március 31. már 2009 óta a transznemű láthatóság nemzetközi napja, amely a transzneműek tiszteletét hirdeti és az ellenük folyó diszkriminációra hívja fel a figyelmet.

 

 hirdetes_810x300  

Idén, az amerikai választások évében a nemzetközi nap egybeesik húsvétvasárnapjával, amire rendkívül ritkán kerül sor – a legközelebb 2086-ban –, de ezt előre tudta már mindenki. Ennek ellenére pénteken a Fehér Ház közleményben deklarálta, hogy március 31-e a transznemű láthatóság napja.

 

Ma üzenetet küldünk minden transznemű amerikainak: szeretünk benneteket. Hallunk benneteket. Megértünk benneteket. Van hova tartoznotok. Ti vagytok Amerika, és a teljes adminisztrációm mögöttetek áll

 

írta Biden elnök a bejelentésben.

 

Amint erre számítani lehetett, a közösségi média „felrobbant” a konzervatív amerikaiak felháborodott posztjaitól, mémjeitől és kommentjeitől és a bejelentés deklarált célja ellenkezőjét érte el.

 

vg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!