Nyitókép forrása: Illusztráció/SITA/AP Photo/Francois Mori

 

Mintegy négyszáz francia középiskola kapott merényletfenyegetéseket az elmúlt hetekben az intézmények meghackelt digitális felületein keresztül – közölte kedden Nicole Belloubet francia oktatási miniszter.

 

Az elkövető vagy elkövetők módszere az volt, hogy minden iskola esetében feltörték az egyik diák e-mail-fiókját, és erről küldték el üzenetüket az intézmény összes tanári, szülői, diák-postafiókjába. A levelekhez csatoltak egy videofelvételt is, amelyen lefejezés látható.

 

A tárca pszichológiai segítséget ajánlott fel azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik esetleg látták ezeket a sokkoló képeket. A BFM hírtelevízióban a tárcavezető elmondta: utasítást adott az oktatási intézmények üzenetküldő rendszereinek felfüggesztésére mindaddig, amíg végre nem hajtják a szükséges intézkedéseket az informatikai rendszer biztonságának szavatolására.

 

 hirdetes_810x300  

A tárcavezető csütörtökön ígéretet tett arra, hogy „valódi digitális pajzsot telepít” e rendszerek védelmére. Az oktatási minisztérium feljelentést tett, amely alapján rendőrségi vizsgálat indult. A kibertámadásokkal összefüggésben csütörtökön a Párizs melletti Malakoffban előállították egy 17 éves gyanúsítottat.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!