Nyitókép forrása: 

 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter az LCI televíziónak azt nyilatkozta, hogy az USA kormányzata nem támogatja amerikai katonák Ukrajnába küldését.

 

Az interjú során Blinkennek feltették a kérdést, hogy kizárja-e annak lehetőségét, hogy az USA katonákat küldjön Ukrajnába. Blinken igennel válaszolt.

 

Arra viszont kitérő választ adott, hogy ha a NATO-ban merülne fel a kérdés, hogy katonákat küldjenek, hogyan szavazna (ehhez egyhangú döntésre lenne szükség – a szerk.). Az amerikai külügyér annyit mondott: „Tartózkodnék a jövőről szóló hipotetikus kérdésekről, de a politikánk elég világos. Ukrajna területén nem lesznek amerikai egységek”. 

 

 hirdetes_810x300  

Európában jelenleg különböző intenzitású politikai vita folyik arról, hogy a NATO-tagállamok küldjenek-e katonákat Ukrajnába. A balti országok, Lengyelország, Csehország a kérdésben beállt Franciaország mögé, ahol Emmanuel Macron a katonai beavatkozást szorgalmazza. Óvatosabban, de a Finnek is Macron felé hajlanak. Az USA, a NATO, Németország, Szlovákia, Magyarország ezt a felvetést elutasítja.

 

Körkép.sk, Ukrajinszka Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!