Nyitókép forrása: SITA/Martin Havran

 

Szerda éjféltől életbe lépett a moratórium és lezárult az államfőválasztások második fordulója előtti kampányidőszak. A kampánycsend ideje alatt a jelöltek nem folytathatnak kampányt, tilos felméréseket és ankétokat közzé tenni. A moratórium a választások végéig tart, tehát addig, amíg az ország utolsó szavazóhelyiségében is be nem zárják az urnákat. Az államfőválasztások második fordulójára most szombaton, április 6-án kerül sor.

 

„A jelöltek nem használhatják megmaradt pénzügyi forrásaikat sem a transzparens számlájukon, ugyanakkor a választási kampányra vonatkozó bejövő számláikat kifizethetik”

 

közölte a Belügyminisztérium.

 

A kampánycsend idején egyik jelölt javára vagy kárára sem szabad információkat közzétenni a rádió vagy televízió csatornáin, az audiovizuális médiaszolgáltatások keretében, a rendszeresen vagy rendszertelenül megjelenő kiadványokban, illetve a hírügynökségekben. A közmédia és a műsorszórási engedéllyel rendelkező csatornák nem közölhetnek politikai reklámot.

 hirdetes_810x300  

 

Az államfőjelöltek legfeljebb 500 ezer eurót költhettek a kampányukra.

 

Az államfőt a lakosság közvetlen választás útján öt évre választja. A szavazni a jelöltekre szombaton reggel 7:00-tól este 22:00-ig lehet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!