Nyitókép: police.hu

 

Elfogtak Budapesten egy 19 éves pakisztáni férfit, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu-n.

 

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály munkatársainak a látókörébe került egy pakisztáni férfi, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy elkövetője lehet egy portugáliai életellenes bűncselekménynek. A nyomozók felvették a kapcsolatot a KR NNI Célkörözési Osztályával, amely az ENFAST hálózatán keresztül megkereste a portugál hatóságokat.

 

Az egyeztetés alapján a gyanú beigazolódott. Kiderült, hogy a férfi Magyarországon álnevet használ, és Portugáliában minősített emberölés bűntette miatt keresik. Az NNI kezdeményezésére a portugál bíróságok soron kívül európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

 

 hirdetes_810x300  

A nemzetközi összefogásnak köszönhetően nem egészen három hét leforgása alatt a magyar fejvadászok meg is találták a körözött budapesti tartózkodási helyét. A férfit veszélyes bűnözőként tartották számon, így elfogására az NNI felkérte a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetés Támogató Osztályát. Az elfogásra 2024. március 22-én került sor. A férfinak meglepődni sem volt ideje, olyan gyorsan kattant a kezén a bilincs, menekülésre esélyt sem adtak neki.

 

A férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

 

police.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!