Nyitókép: Johanna Geron, Pool Photo via AP

 

Az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen megígérte, hogy harcolni fog „Putyin szélsőjobboldali barátai“ ellen, akik „el akarják rabolni Európa jövőjét” – számolt be az eurointegration.com.ua weboldal az Euractivra hivatkozva.

 

Von der Leyen ezt az athéni választási kampánya elején mondta, ahol ellátogatott a görög kormányzó Új Demokrácia párt 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre. Nyilatkozatában Vlagyimir Putyin orosz vezetőt és európai szövetségeseit támadta. Elmondta, hogy a közelgő, júniusi európai parlamenti választásokon „egységes és békés Európánk kívülről és belülről is kihívásokkal néz szembe”.

 

Felvázolva azt a számos fenyegetést, amellyel Európának jelenleg szembe kell néznie. Egyúttal kijelentette, Oroszország nem csak Ukrajnát próbálja eltörölni a föld színéről.

 hirdetes_810x300  

 

„Az orosz agresszió szélesebb körű: évek óta hajt végre hibrid támadásokat Európa ellen. Akár kibertámadásokkal, akár a közösségi média manipulálásával, akár a migránsok instrumentalizálásával”

 

– mondta az Európai Bizottság vezetője.

 

Von der Leyen hozzátette, hogy „Putyin barátai itt, Európában“ megpróbálják „újraírni történelmünket és ellopni a jövőnket a populisták és a demagógok leple alatt“.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!